Αγαπημένες

Συνταγές

Κορκότο

Υλικά:

1 κούπα κορκότο "Το Πλαστήρι"

2 κούπες στραγγιστό γιαούρτι

3 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Αλάτι

Δυόσμος

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βραζουμε το κορκότο με το ανάλογο αλάτι. Αφού βράσει καλά και χυλώσει ελαφρώς παίρνουμε με την κουτάλα 2-3 κουταλιές ζωμό από το μείγμα και το βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο για να κρυώσει. Στη συνέχεια διαλύουμε το στραγγιστό γιαούρτι στο πιάτο με το ζωμό. Όταν κρυώσει λίγο η σούπα περιχύνουμε το μείγμα στο φαγητό ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κόψει το γιαούρτι. Σε τηγανάκι καίμε το βούτυρο και ροδίζουμε το κρεμμύδι με λίγο δυόσμο. Αμέσως μετά περιχύνουμε την κατσαρόλα, ανακατεύουμε καλά και η σούπα είναι έτοιμη.

Επικοινωνία

Περίσταση Πιερίας 60100

info@toplastiri.gr

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα - Σαββάτο

08,00 - 18,00

Καλέστε Μας

Τηλέφωνο: 2351076773

Κινητό: 6973052933

Ακολουθήστε μας